Välj en sida
Recept på glutenfria semlor

Glutenfria semlor.

Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla? Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års! Jag utgår från receptet på min mormors glutenfria bullar när jag gör de här semmelbullarna. Voila: Underbara glutenfria semlor!

Bullarna kan frysas och tinas och garneras vid ett senare tillfälle om man vill!

Glutenfria semlor

GLUTENFRIA SEMLOR
Portioner: 25
GLUTENFRIA SEMMELBULLAR
 • 7 dl standardmjölk
 • 2 msk fiberhusk
 • 1 dl socker
 • 100 gr smält smör
 • 50 jäst
 • 2 tsk grovstötta kardemummakärnor
 • ca 14 dl glutenfri mjölmix
FYLLNING
 • 4 dl vispgrädde
 • ca 200 g mandelmassa
 • florsocker till garnering
 1. Blanda fiberhusk och mjölk låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda i de övriga ingredienserna, vispa i de första 10 dl av glutenmixen med elvisp och blanda sedan i de sista fyra decilitrarna och knåda degen för hand eller med degkrok. Jäs en timme under duk. Knåda degen på bakbord och dela den till cirka 25 bullar. Rulla dem runda och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare en halvtimme under duk. Vill man kan man pensla bullarna med lite mjölk eller uppvispat ägg före gräddning, men det är inget måste. Grädda bullarna i 225 grader under cirka 12 minuter. Låt svalna på galler och dela dem sedan till ett lock och en botten.
 2. Gröp ett litet hål i mitten av varje bullbotten (spara det urgröpta bullbrödet!). Vispa grädden. Mosa samman mandelmassa med en liten klick grädde och brödsmulorna som blev över vid urgröpet och fyll bullarna med fyllningen. Spritsa eller klicka över vispad grädde och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera.
Glutenfria semlor
TESTA OCKSÅ: GLUTENFRI KAKA

Glutenfri äppelkaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest