Välj en sida
Mandelmusslor

Mandelmusslor. Foto: Josefin Casteryd från Julens söta saker.

Spröda mandelmusslor är en julklassiker som bakas i veckade, ovala metallformar. Traditionellt fylls de med lingon och grädde, men variationsalternativen är egentligen oändliga. Gör en rejäl sats musselskal och byt fyllning efter kalas och humör!

 

 

Mandelmusslor
MANDELMUSSLOR
KAKOR
  • 50 g mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ⁄4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • några droppar bittermandelolja
  • 2 1 ⁄2 dl vetemjöl
FYLLNING
  • vispad grädde
  • lingon
  1. Mal mandelspånet till ett fint mjöl i en mandel- kvarn eller mixer. Rör samman smör och socker och vispa ner äggulan. Droppa ner bittermandelolja. Fortsätt att vispa långsamt och häll i mjölet, lite i taget, och sist mandelmjölet. Knåda samman degen med händerna till en fast klump. Låt vila i kylen i cirka en timme. Tryck ut degen i smorda formar och grädda i 200 graders värme i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna, tryck försiktigt ut dem ur formarna och fyll dem med vispad grädde och lingon.
HITTA FLER JULRECEPT!

Baka andra goda julkakor! Hitta recepten här.

Kommentarer

Pin It on Pinterest