Välj en sida
Trifle med äpplen och vanilj.

Trifle med äpplen och vanilj.

En trifle är en superenkel efterrätt där man helt enkelt varvar olika godsaker i lager i en stor glasskål eller flera små portionsskålar. Otroligt snabbgjort och väldigt varierbart, minst sagt. Efter att jag fick en riktig dunderleverans med äpplen från Småland häromveckan (Ingrid Marie från morfar, James Gréve från mamma och någon okänd, väldigt syrlig och god sort från grannen) gjorde jag en helt fantastiskt god och enkel äppelvariant. Och vad passar bättre till småländska vinteräpplen än vanilj och kanel. Inte något!

Jag ger er således en närmast löjligt god trifle på kanelfrästa äppelbitar och hemmagjord vaniljkräm. Hoppas att det smakar!

Trifle med äpplen och vanilj.

Trifle med äpplen och vanilj. Mums!

 

 

Trifle med äpplen och vanilj.
TRIFLE MED ÄPPLEN OCH VANILJ
ÄPPELLAGRET
 • 4 medelstora äpplen
 • 2 rejäla matskedar smör
 • 2 msk strösocker
 • kanel efter smak
VANILJLAGRET
 • 1 vaniljstång
 • 2 äggulor
 • 3 dl mjölk
 • 3 msk socker
 • 1 msk potatismjöl
 1. Skölj äpplena och skär dem i tärningar. Klicka rejält med smör i en tjockbottnad kastrull och fräs äpplena på medelvärme. Tillsätt socker och pudra över kanel (jag gillar mycket kanel, men ta så mycket eller lite du vill ha) och låt äppelbitarna slungas runt på låg värme tills de blivit lite mjuka och sugit åt sig smöret.
 2. Dela vaniljstången till vaniljlagret och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna något.
 3. Varva vaniljkräm och äppelblandningen i portionsglas (receptet räcker till 4 mindre glas) och servera genast.
Trifle med äpplen och vanilj.

Trifle med äpplen och vanilj. Så god efterrätt!

 

TESTA OCKSÅ: MOSTER GUNILLAS FANTASTISKA ÄPPELPAJ

Moster Gunillas fantastiska äppelkaka

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest