Välj en sida
guldmjolk

Guldmjölk med gurkmeja.

Gurkmeja ska enligt diverse hälsoivrare vara den nya heta mattrenden! Allt möjligt skyddar den mot, tydligen. Åtminstone om man är bananfluga. Jag minns den illgula kryddan som ett fattigt substitut till saffran i högstadiets lussebullar och använder den då och då i någon gryta eller smoothie, men den senaste tiden har den dykt upp överallt och jag kände att jag måste göra något mer av den. Härom veckan testade jag att göra en variant av guldmjölk – som börjar bli omåttligt populärt bland gurkmejans fans. Väldigt uppiggande och värmande smak, som jag helt klart tänker göra igen. Så här gjorde jag till två muggar.

 

GULDMJÖLK
  • 2 tsk gurkmeja
  • en nypa svartpeppar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl  valfri mjölk (gör mjölkfri genom att använda t.ex. mandelmjölk)
  • 2 tsk honung
  1. Blanda gurkmeja, svartpeppar och vaniljpulver med några skedar av mjölken i en kastrull. Häll på resten av mjölken och låt blandningen småsjuda under omrörning tills kryddorna löst sig och mjölken fått en fin gul färg. Smaka av med honung och häll upp i muggar.

 

TESTA OCKSÅ: INGEFÄRSSHOTS!

Ingefärsshot

Kommentarer

Pin It on Pinterest