Välj en sida

Ingefära ska vara bra för en alldeles förfärlig massa saker och göra gott på alla möjliga sätt. Dessutom är den kryddstarka lilla roten vansinnigt god om man behandlar den väl. Jag brukar göra ett avkok på den som jag blandar med lite honung och citron. Den kan man sedan shotta i förebyggande syfte eller när man har börjat känna av nästa höstförkylning. Som en flytande halstablett, liksom. Inte vet jag om det funkar på riktigt, men jag skulle kunna svära på att flera snuvor vänt i dörren vid åsynen av den här lilla rackaren. Ungefär så här gör jag den.

  • En rejäl bit färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • En liten citron
  • 2 msk honung

Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Lägg den i en kastrull tillsammans med vattnet och koka upp. Låt blandningen sjuda på låg värme under lock i minst 15 minuter. Ta från plattan och sila dekokten. Pressa ner citronsaften från citronen och rör ner honungen – smaka av så att det blir en stark och lagom söt blandning. Ställ att svalna och tappa på flaskor. Förvara i kylen och drick som shot.

Kommentarer

Pin It on Pinterest