Välj en sida
candy corn

Hemmagjorda candy corn.

Halloweengodiset nummer ett är såklart sockriga candy corn. Det här var mitt absoluta favoritgodis när jag pluggade i USA, där det givetvis går att få tag på året om. I min nya bok Godis, som snart finns i butik, bjuder jag på en hemmagjord variant av de färgglada små sockerbitarna. Eftersom det snart är Halloween finns receptet nu även här!

HEMMAGJORDA CANDY CORN
  • 3 1/2 dl minimarshmallows
  • 1 msk vatten
  • 4–5 dl florsocker
  • orange och gul karamellfärg
  1. Blanda marshmallows och vatten i en kastrull. Låt blandningen smälta på låg värme under omrörning till en mjuk smet. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna. Sikta ner florsockret och rör tills smeten blir fast och lätt att forma till en boll. Konsistensen ska påminna om marsipan.
  2. Dela degen i tre delar, låt den ena delen vara ofärgad, färga den andra gul och den tredje orange genom att arbeta in några droppar karamellfärg. Rulla ut degarna till långa, tunna stänger och tryck försiktigt ihop dem med varandra till en enda lång randig sträng. De klibbar ihop lättare om man penslar dem med lite vatten. Platta till strängen och skär den till små triangulära bitar. Låt torka på bakplåtspapper och förvara torrt.

TIPS!

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH RECEPT!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest