Välj en sida
granola11

Granola med rostade hasselnötter och tranbär.

Om det är något som livar upp en mörk och kall höstmorgon på momangen så är det väl en riktigt god granola. Den amerikanska müslin är givetvis lite sötare och mer kaklik än den nyttiga och halvtrista havregrynsblandningen vi är vana att kalla müsli.

Här är mitt allra mest älskade recept på granola med rostade hasselnötter, lätt vaniljsmak och sötsyrliga tranbär.

granola12

 

GRANOLA
  • 2 dl hassselnötter
  • 1 liter havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl rapsolja
  • dl rörströsocker eller muscovadosocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • dl  torkade tranbär
  1. Hacka hasselnötterna väldigt grovt (ett par tag med kniven räcker). Rosta dem i en torr stekpanna och ställ dem sedan åt sidan. Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljpulvret och saltet. Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna. Rosta granolan i 150 grader varm ugn i 20-30 minuter. Rör om lite då och då med en sked så att allt rostas jämnt. Ta ut, dela de större klumparna i mindre bitar och låt svalna. Blanda ner hasselnötterna och tranbären. Förvara torrt i burk med lock.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

granola10

Kommentarer

Pin It on Pinterest