Välj en sida
Recept på daimbollar.

Daimbollar.

Idag har jag testat en ny sorts chokladbollar, med daim i smeten. Daimbollar, kallar jag dem fantasilöst nog, men hjälp vad de inte är fantasilösa i smaken! Gillar man daim tycker jag verkligen att man ska testa de här superenkla små godbitarna, som ju inte ens behöver vara i ugnen så jädrans snabba och smidiga är de!

Har man ingen skam alls i kroppen kan man avsluta med att spruta in lite kolasås i bollarna så att det blir en extra seg och kladdig kolagömma inuti varje boll. Det gjorde jag. Jag rekommenderar att ni tillämpar samma skamlöshet.

 

Recept på chokladbollar med daim, daimbollar.
DAIMBOLLAR
  • 100 g smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk chokladkräm eller chokladsmör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim
  • kolasås efter behag
  • chokladströssel till rullning
  1. Blanda smör, socker, havregryn, chokladsmör och vaniljsocker till en klibbig smet. Krossa eller grovhacka daimen och blanda ner i smeten. Rulla till bollar. Använd en fyllnadssprits eller annan spruta för att fylla bollarna med kolasås. Rulla i strössel och förvara i kylskåp.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recept på chokladbollar med daim, daimbollar.

Daimbollar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest