Välj en sida

Efter att min mor och far var här senast har jag en galen massa röda vinbär i frysen som bara skriker om att bli använda. En av de godaste sakerna jag tycker man kan göra av de syrliga bären är en helt vanlig röd vinbärssylt som man kan ha på frukostgröten under kalla höst- och vintermorgnar. Denna sylt är hur enkel som helst att göra – jag använder bara bär och syltsocker. Receptet funkar faktiskt fint att använda till de allra flesta bär som man vill koka sylt av, så låt inte eventuell brist på röda vinbär hindra er!

röd vinbärssylt recept

Röd vinbärssylt.

 

 

röd vinbärssylt enkelt recept
RÖD VINBÄRSSYLT
  • 5 dl röda vinbär
  • 2 1/2 dl syltsocker
  1. Koka ihop bär och socker och låt blandningen småputtra i ett par minuter. Stäng av värmen, skumma eventuellt av sylten med en sked och häll sedan på en ren och torr burk. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
PROVA OCKSÅ: ÄPPELKOMPOTT

Äppelkompott

Röd vinbärssylt enkelt recept

Vinbärssylt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest