Välj en sida
Overnight oats

Overnight oats.

En av de lyxigaste vardagsfrukostarna jag vet är overnight oats. Man kan säga att det är ett slags kall havregrynspudding – eller en extra krämig havregrynsgröt som man inte kokar utan låter tillreda sig själv i kylskåpet över natten. Ursmidigt och faktiskt vansinnigt gott.

Man kan låta havregrynen svälla i nästan vilken typ av vätska som helst, men jag använder oftast något slags mjölk och yoghurt eller fil. Här har jag valt en mandelmjölk, som är lite sötare och rikare i smaken vilket jag gillar, och helt vanlig filmjölk.

Smaksättningen väljer man också själv och man kan verkligen lägga till och dra ifrån som man vill. Ibland kör jag i en matsked chiafrön för ännu mer puddingkänsla, eller med linfrön för mer textur. Ibland toppar jag med frysta hallon, blåbär eller något annat som jag har hemma. Helst gör jag den med min favvofrukt mango. Här är receptet.

 

Overnight oats
OVERNIGHT OATS
Portioner: 1
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1/2 dl yoghurt eller filmjölk
  • lite flytande honung
  • 1/2 dl mango i bitar (eller annan frukt eller bär)
  1. Häll havregrynen i en glasburk, häll över mandelmjölk, filmjölk eller yoghurt och ringla en gnutta flytande honung över. Toppa med mango, skruva på locket och låt burken stå i kylskåpet över natten. Öppna och njut till frukost!

 

Overnight oats

Overnight oats.

TESTA OCKSÅ: CHIAPUDDING

Chiapudding (grundrecept)

Kommentarer

Pin It on Pinterest