Välj en sida
VInbärskladdkaka recept

En riktigt god och kladdig vinbärskladdkaka.

Röda vinbär är verkligen världens bästa kakingrediens. Den syrliga och friska smaken passar så himla bra till söta kakor! Gillar man kladdkaka ska man inte tveka att testa denna ljuvligt goda vinbärskladdkaka. Vill man ha den riktigt kladdig bakar man den i 20-25 minuter. Gillar man sina kladdkakor sega låter man den stå i ugnen i 5-10 minuter till.

Jag har valt att baka den här kakan med röda vinbär, men det går såklart precis lika bra att välja svarta vinbär om man råkar ha en massa sådana istället. Vill man kan man slänga ner en näve grovhackad vit choklad i smeten också – en magiskt god kombination!

VINBÄRSKLADDKAKA

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev. 1 dl grovt hackad vit choklad
  • 3 dl vinbär

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser – bären sist så att de inte går sönder – och häll smeten i en smord, rund kakform (cirka 25 cm i diameter). Ställ kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader varm, och grädda i 20-25 minuter för en kladdig kaka eller 30-40 minuter för en seg kaka.

PROVA OCKSÅ: RÖD VINBÄRSKAKA

Röd vinbärskaka

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest