Välj en sida
hallonsaft

Hallonsaft.

“Saft, saft, hallonsaft. Bättre saft har ingen haft”! Smurfarna visste vad de snackade om. Så här gör man livets bästa saft på hallon. Enkelt, gott och väldigt färglatt!

HALLONSAFT

  • 13 dl hallon
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 krm natriumbensoat

Blanda hallon och vattnet i en stor kastrull. Koka försiktigt tills hallonen blivit mjuka (cirka 10 minuter) och mosa dem ordentligt med en sked eller ballongvisp så att all saft tas tillvara. Om man vill kan man mixa blandningen med en stavmixer för att verkligen maxa smaken. Sila blandningen genom silduk. Häll tillbaka den avrunna saften i en ren kastrull och värm den igen. Blanda ner sockret lite i taget tills det löst sig och ge saften ett kort uppkok. Ta kastrullen från värmen. Blanda natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ut det med resten av saften. Häll på ren flaska låt svalna och förvara sedan i kylskåpet.

TESTA OCKSÅ: MORFARS GODASTE JORDGUBBSSAFT

Jordgubbssaft

hallonsaft

Kommentarer

Pin It on Pinterest