Välj en sida
Oboybollar

Oboybollar

Vem har inte en gång börjat sin bakkarriär med att kladda ihop en rejäl omgång chokladbollssmet, ätit hälften av den och rullat resten i pärlsocker? Jag tycker fortfarande att den här klassiska barnkalaskakan är en av de mest geniala sakerna man kan göra i ett kök!

Den här gången har jag gjort dem lite mildare och kanske ännu en aning barnsligare i smaken, med oboypulver. Faktiskt löjligt gott! Här hittar du mina klassiska chokladbollar på råsocker och espressokaffe – om du gillar lite “vuxnare” smaker.

OBOYBOLLAR
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 1/2 dl Oboypulver
  • ev. 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl havregryn
  • kokos, strössel eller pärlsocker till rullning
Rör eller vispa smöret mjukt tillsammans med Oboypulvret och eventuellt lite vaniljsocker. Rör ner havregrynen. Forma till bollar och rulla i kokos eller pärlsocker (eller färgglatt strössel) och förvara i kylskåp (eller ät upp direkt).

Kommentarer

Pin It on Pinterest