Välj en sida

Det är faktiskt inte alls så värst svårt att göra egna minimarshmallows som man kan tro. Har man en karamelltermometer och lite organisation skills går det tvärtom väldigt lätt.

Jag gillar att göra dem i ett lite mindre format som passar när man ska baka med dem eller strö dem över en kopp rykande het chokladmjölk. Och så gillar jag när de är rosa.

Minimarshmallows recept från SÖta saker

Minimarshmallows.

MINIMARSHMALLOWS

  • 3 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1⁄2 tsk salt
  • röd eller rosa karamellfärg

TILLBEHÖR

  • solrossolja
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl majsmjöl

Blanda gelatinpulver och en deciliter vatten i en stor bunke och ställ den åt sidan att tjockna. Mät under tiden upp socker, sirap, ytterligare två matskedar vatten och salt i en kastrull och stick ner en karamelltermometer i den (se alltid till att termometern inte nuddar kastrullens botten utan hänger fritt i smeten). Koka utan att röra tills temperaturen når 130 grader. Häll den fortfarande heta sockerlagen i bunken med gelatinet och vispa först försiktigt tills ingredienserna blandats – var försiktig så att inte den heta sockerlagen stänker upp i början av vispningen!

Vispa därefter på hög hastighet med elvisp tills blandningen antagit en vit färg och en seg, tuggummiliknande konsistens. Smeten är klar när den slutar vara fluffig och vispen får svårt att röra sig i massan. Droppa ner några droppar karamellfärg i slutet av vispningen och häll därefter ut massan i en form (cirka 20 x 15 centimeter) som klätts med bakplåtspapper penslat med lite solrosolja. Ställ formen åt sidan att stelna i några timmar. Klipp därefter marshmallowkakan i mindre bitar med hjälp av en sax som oljats med lite solrossolja. Pudra eventuellt bitarna ordentligt med en blandning av florsocker och majsmjöl för att undvika att de klibbar ihop under förvaringen.

GILLA GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest