Välj en sida
Geléhjärtan recept från söta saker

Geléhjärtan.

Fina geléhjärtan som man kanske tror är supersvåra att göra, men som i själva verket är jättelätta att lyckas med! På söndag firar vi Alla hjärtans dag! Jag måste säga att jag gillar att den här högtiden fått lite bättre fart även här uppe i norr, för vad kan vara mer värt att fira än kärleken? Inför den stora dagen tänkte jag bjuda på ett väldigt roligt och lättgjort godisrecept från den nya bokserien som kommer i höst.

Perfekt som present till någon man gillar sådär lite extra jättemycket på söndag.

För att göra dem behöver man någon typ av hjärtform – till exempel i silikon eller rostfritt – som man kan hälla gelésmeten i. Man behöver också pulver till den amerikanska efterrätten Jello i valfri smak. Jag körde på jordgubb- och citronsmak för att få röda och gula hjärtan. Jellopaketen hittade jag på min närmaste stora matbutik – de brukar finnas i hyllan med amerikanska livsmedel.

GELÉHJÄRTAN

  • 1 dl kallt vatten
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 paket Jello i valfri smak och färg (85 g)

Rör ihop det kalla vattnet och sirapen i en kastrull, utan att värma den. Rör tills sirapen löst sig helt. Rör ner gelatinpulvret och jellopulvret och rör tills det löst sig helt. Se till att det inte finns några klumpar kvar alls!

Sätt kastrullen på medelvärme och låt blandningen småputtra i cirka tre minuter. Rör då och då så att den inte fastnar i botten eller på kanterna. Ta kastrullen från värmen. Skumma av blandningen ordentligt med en sked och häll den i små godisformar av silikon eller rostfritt stål. Låt godiset stelna i några timmar i rumstemperatur och tryck sedan ut det ur formarna. Receptet ger cirka 15 geléhjärtan.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest