Välj en sida

Den här mjuka kak-pajen är väldigt enkel att göra och så blir den så sjukt god! Jag använder en kakform som påminner om en pajform, men som blir lite uppochnervänd när man bakar i den. Själva urgröpningen, där fyllningen ska vara, är liksom i botten om ni förstår vad jag menar. Min mor använder formen till att baka en speciell punchkaka (som jag lovar att lägga ut någon gång här också – den är vansinnigt god) men i övrigt är jag osäker på vad den egentligen är till för. Någon av er som vet kanske?

Nåväl, så här gör man vaniljpajen:

KAKA

 • 125 g smör
 • 1 1/2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2 msk mjölk
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
VANILJKRÄM
 • 1 vaniljstång
 • 2 äggulor
 • 3 dl mjölk
 • 3 msk socker
 • 1 msk potatismjöl
 • svarta vinbär till dekoration

Smörj formen och strö över ströbröd.Smält smöret och blanda det med sockret efter att det fått svalna en stund. Blanda ner ägg och mjölk och därefter vetemjölet, utspätt med bakpulvret. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders värme  i 20-30 minuter. Låt svalna och vänd ur formen.

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och bred sedan ut den i kakans urgröpning. Dekorera med rikligt med svarta vinbär

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest