Välj en sida
Citronfudge är verkligen hur enkelt som helst att göra och blandningen mellan sött och syrligt gör den till en helt fantastisk godsak. Den här citronfudgen är alldeles himmelskt mjuk och len och ligger någonstans mellan fudge och citronkola i konsistensen och det går inte riktigt att definiera den. Mina tankar går till den klassiska Fox-kolan, som jag älskar! Ja, ni förstår ju: Ni måste bara testa den, helt enkelt!
Citronfudge recept

Citronfudge.

Citronfudge.

Citronfudge.

CITRONFUDGE

 • 15 stora marshmallows
 • 50 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 msk saft av citron (för starkare citronsmak kan man även riva ner lite citronskal)
 • 100 g vit choklad
 • ev. rivet citronskal som dekoration

Först av allt: Är du osäker på om du har stora marshmallows – använd hellre fler än färre! Och det går att påverka konsistensen på fudgekolan genom att reglera mängden choklad. Ju mer choklad = desto fastare fudge.

Smält samman marshmallows, smör, socker och grädde i en stor kastrull. Rör hela tiden. När marshmallowsen smält helt och blandningen sjuder – tillsätt saften, rör om ordentligt under några minuters försiktig sjudning (för en ännu starkare citronsmak kan man även riva ner lite citronskal) och ta därefter kastrullen från värmen. Hacka den vita chokladen fint och rör ner den i den ännu varma smeten. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp tills den stelnar. Riv eventuellt över lite citronskal, skär i rutor. Förvara kallt.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recipe in English

LEMON FUDGE

 • 15 large marshmallows
 • 1/2 cup butter
 • 1 cup granulated sugar
 • 1/2 cup cream
 • 1-2 tbsp lemon juice
 • 1 cup chopped white chocolate
 • lemon zest to decorate

Melt marshmallows, sugar, butter, and cream in a large saucepan. Stir constantly. When the marshmallows are completely melted, stir in the lemon juice (for a stronger lemon taste try adding some lemon zest as well) and remove from heat. Stir in the chopped chocolate until it’s completely melted. Pour into a mould lined with baking parchment and let sit in the fridge until cool. Cut in squares, grate some lemon zest on top and store in the refrigerator.

Kommentarer

Pin It on Pinterest