Välj en sida

Saffranstryffel med vit choklad och kokos – visst låter det gott?! Det är det också, kan jag meddela efter att ha smällt i mig säkert hälften av de små godbitarna ni ser på bilden.

Scroll down for recipe in English!

Saffranstryffel.

Saffranstryffel.

SAFFRANSTRYFFEL

 • 1 kuvert saffran
 • 1/2 msk rom
 • 1 dl vispgrädde
 • 250 g vit choklad, hackad i småbitar
 • kokos att rulla i
Lös upp saffranet i romen och låt den stå och dra en stund. Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan genast över den hackade vita chokladen. Häll i saffransblandningen och rör till en jämn smet där all choklad smält ordentligt. Häll smeten i en form eller på en tallrik med bakplåtspapper och ställ i kylskåpet tills den svalnat och blivit hård. Ta ut och skeda upp små klickar av tryffeln, rulla den till bollar och rulla dem därefter i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

Följ mig gärna på Instagram för ännu mer söta saker: @sota.saker

Recipe in English:

SAFFRON TRUFFLES

 • 1/4 tsp saffron strands
 • 1/2 tsp granulated sugar
 • 1/2 tbsp rum
 • 1/2 cup cream
 • 2 1/2 cups chopped white chocolate
 • shredded coconut for rolling
Ground the saffron with the sugar cube in a mortar and pour the rum over the spice. Let the mixture sit for at least 10 minutes. Pour the cream into a saucepan and bring to a quick boil. Immediately pour over the chopped white chocolate, add the saffron mixture and stir until all the chocolate has melted. Pour onto a plate with baking parchment and let cool in the fridge for an hour or two. Scoop up the truffles with a spoon and roll them into small balls. Roll the balls in shredded coconut and store in the refrigerator.

Kommentarer

Pin It on Pinterest