Välj en sida
Mariannetryffel.

Mariannetryffel.

Tryffel är en sjukt rolig och enkel sak att göra så här års. Faktum är att den är så lätt att lyckas med att folk knappt tror det när de väl testar! Det roliga med tryffel är att man kan göra sin egen variant med hjälp av en snabbare skafferiinventering och lite fantasi.

Den här helt magiska tryffeln gör jag med Mariannekarameller (ni vet de där mintiga med choklad inuti och polkarandigt papper) och riktigt god mörk choklad. Perfekt att ta med i en liten presentpåse när man är bjuden på adventsfika!

MARIANNETRYFFEL

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl grovhackade Mariannekarameller
  • strösocker att rulla tryfflarna i

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Rör i de hackade karamellerna när chokladen börjar svalna. Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med bakplåtspapper och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i socker.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recipe in English

CHOCOLATE MARIANNE TRUFFLES

  • 1 cup chopped dark chocolate (or dark chocolate chips)
  • 1/2 cup cream
  • 1/2 cup roughly chopped Fazer Marianne candy (other hard peppermint candy will also work)
  • granulated sugar for rolling

Chop the chocolate and set aside. Pour cream into a saucepan an bring to a quick boil. Immediately remove from heat and stir in the chocolate until mixture forms a smooth chocolate batter. Add chopped Marianne candy and stir. Pour the mixture into a mould lined with baking parchment and set to cool and harden in the fridge. After an hour or so the chocolate is ready for rolling. Roll into medium sized balls and then toss them around in a bowl of granulated sugar. Store in a jar in the fridge.

Kommentarer

Pin It on Pinterest