Välj en sida

Kan ni fatta att det redan är fredag?! Veckorna går så himla fort nuförtiden att det känns som om jag åker höghastighetståg mot julafton. Ikväll ska jag hem till en vän på glöggparty (det känns vansinnigt lyxigt att få äta någon annans hembakta kakor för en gångs skull!) och i morgon ska Hugo och jag på årets första julbord. Jag skulle för övrigt kunna skriva spaltmeter om min kärlek till julbord, men jag besparar er det denna gång…

Men åter till det viktiga – kakor! En riktig favorit så här i juletider är den här supersaftiga saffranskakan. Prova den, säger jag bara! Ni kommer inte bli ledsna.

Hemligheten som gör den här galet saftiga saffranskakan så saftig är crème fraichen. Kakan är verkligen hur lätt som helst att lyckas med och vansinnigt god!

Mjuk saffranskaka

Mjuk saffranskaka.

SAFFRANSKAKA

  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk mörk rom
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl strösocker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl creme fraiche
Lös upp saffranet i romen och låt den stå och dra ett tag. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och sikta ner vetemjölet blandat med bakpulver. Tillsätt det smälta smöret, saffransblandningen och crème fraichen och rör till en jämn smet. Häll i en smord och bröad sockerkakasform och grädda i 175°C i 30-40 minuter. Känn med en sticka att kakan inte rinner i mitten. Den ska bli saftig men fast.

Följ mig gärna på Instagram för ännu mer söta saker: @sota.saker !

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest