Välj en sida

Jag älskar att göra filmjölkslimpa. Det är så löjligt enkelt och så känns det så himla rejält och trevligt med riktigt grovt och ändå supersaftigt bröd. Den här varianten har jag gjort med valnötter och utan att tillsätta något socker i form av sirap, som annars är brukligt. Riktigt gott blev det, kan jag tala om!

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl valnötter

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll i filen och valnötterna. Blanda och klicka ut i två små (eller en stor om man hellre vill) brödformar, smorda med lite smör eller rapsolja. Grädda i 175°C i cirka 50 minuter.

Här hittar du andra varianter på den snabba filmjölkslimpan: Fruktigt filmjölksbrödkryddig filmjölkslimpa och julkryddat filmjölksbröd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest