Välj en sida

När tiden är knapp och brödlängtan stor är det här brödet en life saver. Det går fantastiskt snabbt att göra, ingen jäsning behövs och så blir det helt underbart saftigt och gott. Ett tips är att skära skivorna till små snittbitar och dekorera dem med ädelostkräm och morotsmarmelad och servera som ett lite matigare tilltugg till glöggen.

 • 6 dl vetemjöl
 • 3 dl rågkross
 • 1 dl grahamsmjöl
 • 1 dl blandade grovhackade nötter
 • 1 dl gula russin
 • 1 dl svarta russin
 • 1 tsk salt
 • 2 msk kanel
 • 2 msk bikarbonat
 • 1 l filmjölk
 • 2 dl sirap (ljus eller mörk)

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och fördela smeten mellan dem. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.

 

Recipe in English:

Christmas soured milk bread

 • 3 cups all purpose flour
 • 1 1/2 cups cracked rye
 • 1/2 cup whole wheat flour
 • 1/2 cup mixed nuts, roughly chopped
 • 1/2 cup yellow raisins
 • 1/2 cup black raisins
 • 1 tsp salt
 • 2 tbsp ground cinnamon
 • 2 tbsp baking soda
 • 5 cups soured milk (filmjölk) or unflavoured yoghurt
 • 1 cup golden syrup

Mix all the dry ingredients together and then stir in the soured milk (or yoghurt if you can’t find Swedish filmjölk) and syrup. Pour into two bread molds coated with baking parchment and bake at 350°F for one hour. Slice after the bread has cooled.

Kommentarer

Pin It on Pinterest