Välj en sida
Pumpkin latte.

Pumpkin latte.

Om man har långt till närmsta Starbuck’s och känner en okuvlig längtan efter amerikansk höst i flytande form tycker jag att man ska göra sig en egen pumpalatte. Det kan mycket väl vara det godaste som någonsin serverats i pappmugg. Här är mitt hemmagjorda recept.

PUMPKIN LATTE

  • 1 msk pumpapuré
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 2 tsk brunt socker (t.ex. muscovado eller rörsocker)
  • 1 shot espresso (eller några matskedar väldigt starkt kaffe)
  • 1 mugg mjölk
  • ev. vispad grädde och lite socker

Blanda pumpapurén med kryddorna och sockret i en stor mugg. Häll över espresson och rör tills socker och puré löst sig. Värm mjölken under vispning och häll i. Rör om. Toppa eventuellt med vispad grädde och lite mer brunt socker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest