Välj en sida

På lördag är det Kladdkakans dag och jag tänker fira stort! Kladdkaka är min utan tvekan oftast bakade kaka. Man blir liksom aldrig besviken på den. Och så går den att göra på så vansinnigt många sätt – med allt från vit choklad till lakrits eller kokos. Den här varianten gör jag med riktigt mörk choklad vilket gör att den känns nästan som en tryffel. Helt fantastiskt god!

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
Rör ihop ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ner den hackade chokladen i det och blanda ner i smeten. Sikta ner vetemjölet och blanda ihop. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Kommentarer

Pin It on Pinterest