Välj en sida

När man har riktigt bråttom att komma på något riktigt bra att baka – som när ens BFF ringer och redan är på Västerbron, nära att duka under av chokladbrist – finns det egentligen bara en sak att göra. Kladdkaka må låta generiskt och 90-talstrist, men tro mig, den här varianten för tankarna till allt annat än microvågsugnar och lättmargarin. Jag gjorde den häromdagen när allra käraste Katja och Fanny var på besök och den blev alldeles precis så där både rinnig och seg som kladdkaka ska vara. Om den funnits kvar hade den säkert varit lika god dagen efter också.

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk kakao
  • 100 g smält smör
  • 1½ dl vetemjöl

Blanda samman allt i en bunke. Häll i en rund form med smord och kakaopudrad insida och grädda i 175° i cirka 30 minuter. Låt svalna en stund före servering.

Kommentarer

Pin It on Pinterest