Välj en sida

Alltså de här cupcakesen! Jag önskar att jag ens kunde komma i närheten av att göra dem rättvisa genom att beskriva dem, men det går inte. Ni bara måste smaka dem! Hemligheten är en marshmallow frosting som liksom bara försvinner i munnen…

Cupcakes med marshmallow frosting.

Cupcakes med marshmallow frosting.

MUFFINS

 • 125 gram smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk siktat kakao

MARSHMALLOW FROSTING

 • 3 äggvitor
 • 2 dl strösocker
 • 1 msk kallt vatten
 • 1 tsk vaniljsocker

Gör muffinsen först. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader. Låt svalna på galler.

Vispa äggvitorna till frostingen i en värmetålig bunke (använd elvisp) och strö under tiden i strösockret, lite i taget. Vispa tills smeten är vit och skummig. Förbered ett vattenbad (vattnet ska inte stormkoka utan sjuda lätt) och sänk ner bunken i det. Fortsätt att vispa ordentligt under en bra stund (typ 10 minuter). Ta från värmen och fortsätt att vispa. Häll i vattnet och vaniljsockret. Vispa tills smeten svalnar och blir tjock och klibbig. Spritsa över muffinsen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest