Välj en sida

Ja, det här är ett recept på hemmagjorda snickers. Men innan ni läser vidare vill jag utfärda en varning. Det här kan vara den farligaste bloggpost jag någonsin skrivit. De här chokladbitarna är nämligen så jädrans goda att man inte kan sluta äta dem. Så: Läs vidare på egen risk, kära bakare.

Jag har testat att göra olika typer av kakor och efterrätter med snickerssmak (för att jordnötskola är en av de bästa sakerna med att leva) men den här gången ville jag försöka mig på att göra snickers i klassisk chokladbitsform. Här är resultatet. Receptet räcker till cirka 10 snickersbitar.

Hemmagjorda snickers.

Hemmagjorda snickers.

HEMMAGJORD SNICKERS

  • 6 digestivekex
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl kondenserad mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl minimarshmallows
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter (grovhackade)
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g choklad

Mosa samman digestivekexen med det rumsvarma smöret till en smulig men formbar smet. Tryck ut i botten av en rektangulär form (min är ca 20 x 10 cm) penslad med lite rapsolja eller klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen. Blanda socker, kondenserad mjölk och smör i en kastrull och värm tills allt blandat sig. Sjud under omrörning på försiktig värme i ungefär 5 minuter (var uppmärksam så att inte kolan bränns). Ta från värmen och rör genast ner marshmallowsen så att de smälter och blandar sig med kolan. Rör ner jordnötssmör och jordnötter. Bred massan över digestivelagret i formen (massan stelnar ganska fort så det gäller att inte låta den kallna). Ställ tillbaka i kylen (eller i frysen om man har bråttom). Värm rapsoljan i en kastrull. Hacka chokladen och smält ner den i den varma oljan under omrörning. Ta från värmen. Skär den stelnade snickersmassan i lagom stora bitar (använd en kniv penslad med lite rapsolja så går det lättare) och doppa i chokladen. Låt bitarna rinna av på galler och ställ dem sedan i kylen att stelna. Snickersen går bra att frysa!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

HEMMAGJORDA SNICKERS

Kommentarer

Pin It on Pinterest