Välj en sida

Marshmallows är min akilleshäl. Om det finns en typ av godis som jag inte kan motstå så är det just marshmallows. Och då kan ni ju gissa hur jag känner inför marshmallow fluff. Helt oemotståndligt! Jag gillar att ha den på glass, som kakfyllning (helt magiskt att använda till macaronfyllning om man är experimentellt lagd) och som frosting på cupcakes och tårtor. Och så gillar jag att man enkelt kan göra den själv och slippa undan den värsta E-ämnesfesten som den köpta varianten bjuder på. Så här gör man:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kallt vatten
  • smaksättning om man vill (vaniljsocker, lakritspulver, citronskal eller vad man än känner för)

Vispa äggvitorna i en värmetålig bunke (använd elvisp) och strö under tiden i strösockret, lite i taget. Vispa tills smeten är vit och skummig. Förbered ett vattenbad (vattnet ska inte stormkoka utan sjuda lätt) och sänk ner bunken i det. Fortsätt att vispa ordentligt under en bra stund (typ 10 minuter). Ta från värmen och fortsätt att vispa. Häll i vattnet och eventuell smaksättning. Vispa tills smeten svalnar och blir tjock och klibbig. Klicka upp i burkar och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Pin It on Pinterest