Välj en sida

recept på hemmagjord bounty

Kommer ni ihåg kokoschokladen “Bounty”? Den kanske fortfarande finns kvar? På min tid fick man blanda fyra chokladbitar för tio kronor (jag vet! det var bättre förr!) och jag valde alltid fyra Bounty. Seg och fluffig kokos inuti och tjock choklad utanpå. Bästa kombon någonsin!

När jag bakade de här kakorna för ett tag sedan föreslog någon att man kunde använda samma smet för att göra hemmagjorda bounty bars. En helt fantastisk idé! Sagt och gjort. Och så vansinnigt mycket godare än jag någonsin vågat hoppas.

BOUNTY

  • 1/2 burk kondenserad mjölk (ej kokad)
  • ca 5 dl riven kokos
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g choklad

Blanda kondenserad mjölk och kokosflingor. Använd så mycket kokos som behövs att smeten ska bli fast och gå att forma utan att rinna iväg. Forma smeten till lagom stora avlånga bitar och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Ställ gärna brickan i frysen en stund så blir bitarna lättare att doppa i chokladen sedan! Hacka chokladen fint. Värm upp rapsoljan i en liten kastrull och rör ner chokladen. Ta från värmen. Doppa kokosbitarna i choklad och låt dem rinna av på galler. Ställ i kylen för att stelna.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

recept på bounty

Kommentarer

Pin It on Pinterest