Välj en sida
Svart vinbärscurd

Svart vinbärscurd. Godaste pålägget på länge!

Curd går att göra på en hel massa andra sätt än bara på citron. Jag älskar den som ett lite mjukare och krämigare alternativ till marmelad – framför allt som pålägg på nygräddade scones, men också som fyllning i olika kakor och tårtor. Eftersom jag varit helt insnöad på vinbär den senaste tiden var jag helt enkelt tvungen att testa att göra svart vinbärscurd. Sammetslen och alldeles underbart djupröd blev den. Och helt fantastiskt god!

 

SVART VINBÄRSCURD

  • 3 dl svarta vinbär
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör

Mosa vinbären väl med en stavmixer. Vispa ägg och socker och blanda med vinbärsmoset i en kastrull och rör hela tiden under mycket försiktig upphettning tills krämen tjocknar (om man vill kan man använda ett vattenbad istället för att vara säker på att behålla den låga värmen). Ta från värmen och klicka i smöret. Rör tills det löser sig och tappa på två små eller en medelstor burk. Curden håller cirka två veckor i kylskåp.

TESTA OCKSÅ: SVART VINBÄRSSYLT

Svart vinbärssylt

Kommentarer

Pin It on Pinterest