Välj en sida

Ett av de enklaste sätten att baka pepparkakor på är att skära degen med osthyvel eller tunt, tunt med en vass kniv och grädda dem. Det blir lite knubbigare och tjockare pepparkakor som jag för min del tycker passar oerhört bra att äta med lite smör eller mögelostkräm på till kvällsfikat eller frukosten.

Pepparkakor är för många en julkaka som man inte ser till överhuvudtaget förrän någon gång kring advent och fram till nyår. Himla synd, tycker jag! I min mormors skafferi fanns under min uppväxt alltid en låda pepparkakor som, oavsett säsong, åts till kaffet vid förstafrukosten på helgerna (dubbelfrukost är för övrigt den bästa idén som kommit från Småland sedan möbler i platta paket!). Här hittar ni mitt gamla släktrecept på pepparkakor.

Skär degen i tunna skivor och grädda i 5-10 minuter i 200°C.

Kommentarer

Pin It on Pinterest