Välj en sida

Pavlova är en av mina absoluta favoritbakelser. Jag älskar allt som har med maräng att göra och just pavlovan är ett bakverk som går att variera i oändlighet och som jag aldrig tröttnar på. De här underbart sega och söta bakelsevarianterna bakar jag i muffinsformar, men det går minst lika bra att klicka ut smeten i små högar på en plåt med bakplåtspapper eller för den delen att baka dem som en enda stor pavlovatårta – med lite längre tid i ugnen.

PAVLOVA

  • 3 äggvitor
  • 1⁄2 tsk 12-procentig ättika
  • 1 liten nypa salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk majsstärkelse

DEKORATION

  • vispad grädde
  • finhackade hasselnötter
  • skivade nektariner

Skilj ut äggvitorna i en ren och torr bunke. Tillsätt ättikan och en nypa salt och vispa hårt tills äggen är kritvita och man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rör sig. Vispa i sockret, vaniljsockret och majsstärkelsen. Häll smeten i muffinsformar (fyll dem till lite mer än hälften). Sätt in i nedre delen av ugnen i 200 grader och sänk därefter genast värmen till 100 grader. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna och dekorera med vispad grädde, hackade nötter och nektarinskivor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest