Välj en sida

De här söta små hallonpajerna gjorde jag till ett fotojobb i helgen och let me tell you, de försvann ganska snabbt efter det. Så här på sensommaren när det finns färska bär att tillgå tycker jag att de absolut enklaste pajarna oftast är de godaste. Så här gör man dem:

Till 4 små pajer eller en stor

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl kallt vatten
  • ca 4 dl hallon
  • 1/2 dl brunt socker
  • 1 vaniljstång

Arbeta samman vetemjöl, smör, socker och vatten till en pajdeg och tryck ut den i små pajformar. Förgrädda skalen i 175°C i cirka 10 minuter. Fyll pajskalen med hallon. Mortla det bruna sockret tillsammans med fröna från vaniljstången och strö över hallonen. Grädda i ytterligare 15-20 minuter i 175°C. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Pin It on Pinterest