Välj en sida

Jag hade en ganska stor burk vaniljkvarg kvar efter ett fotojobb häromdagen och dessutom några halvmjuka päron i fruktskålen, som ingen ville förbarma sig över. Det resulterade i de här överraskande goda och lättgjorda små pajarna. Krämiga, krispiga, syrliga och söta. Allt på en gång!

Till fyra små tartletter behövs:

  • 4 smördegsplattor (se till att de innehåller smör!)
  • ägg till pensling
  • 2 dl kvarg med vaniljsmak
  • 2 päron
  • en nypa råsocker

Kavla smördegsplattorna och lägg dem i botten på smörade små pajformar. Pensla med lite ägg (har man inte ägg kan man ta lite vatten). Klicka ut kvargen jämnt över smördegen. Skär päronen i tjocka skivor och tryck ner i kvargen. Strö över lite råsocker och grädda i 10 minuter på 200°C (gärna med lite extra övervärme i ugnen om man har en sådan funktion). Servera som de är eller pudrade med lite florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest