Välj en sida

Enkel tårta med grädde som man bakar i brödform.

Som jag längtar efter sommarlov nu! Lediga dagar, tjocka böcker, spontana utflykter och massor av gräddiga tårtor står på menyn för den här sommaren och jag jobbar som en tok för att hinna allt som ska vara klart innan semestern. Detta är en enkel tårta som är både lätt att göra och lätt att äta (bästa kombon!). Fyllningen är vaniljkvarg med hallon – vilket ger en lite friskare och lättare smak än klassisk vaniljkräm. Att baka den i brödform gör det dessutom lättare att förvara den i kylen. Och så får man ju plats med så många fler tårtor på midsommarbordet på det viset!

ENKEL TÅRTA

TÅRTBOTTEN

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord och bröad mindre brödform. Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt.

FYLLNING OCH DEKORATION

  • 3 dl kvarg med vaniljsmak
  • 2 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • jordgubbar och blåbär

Blanda hälften av kvargen med hallonen så att de mosas lite lätt och bred över ena tårtlagret. Bred resten av kvargen över det andra lagret. Vispa grädden och klicka ut på toppen av tårtan och dekorera med jordgubbar och blåbär.

Kommentarer

Pin It on Pinterest