Välj en sida

En riktigt god och somrig cheesecake, som man kan smaksätta med i stort sett vilka bär (eller frukt) man vill. Jag älskar att göra den som blåbärscheesecake, men den är också helt fenomenal med jordgubbar, hallon eller varför inte lite syrligare bär som vinbär eller lingon!

  • 10 digistivekex
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 400 g naturell färskost (t.ex. Philadelphiaost)
  • 2 dl blåbär

Krossa digistivekexen och mixa ihop dem tillsammans med smöret. Tryck ut röran i botten på en smord paj- eller kakform, gärna med borttagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt och skrapa ner fröna från vaniljstången. Blanda ner färskosten (rör gärna om den lite först så att den blir mjuk och lättarbetad). Rör ner nästan alla blåbär (spara en handfull till dekoration). Klicka ut massan över digistivebottnen och grädda i ugnen i ungefär 15 minuter på 200°C. Kakan ska inte vara genomgräddad, utan dallra lite, men inte vara i flytande form. Ställ kakan att svalna, först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet. Ta fram före servering och dekorera med några blåbär.

Kommentarer

Pin It on Pinterest