Välj en sida

Den här kakan är så seg och saftig på samma gång att man blir alldeles lycklig. Att den dessutom är full av knapriga pistaschnötter, valnötter OCH vit choklad gör inte saken sämre. Den lite kolaaktiga smaken påminner om blondies, som är en av mina absoluta favoritkakor.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1/2 dl pistaschnötter
  • 1/2 dl valnötter
  • 100 g vit choklad

Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt salt, mjöl och det smälta smöret och rör samman till en smet. Häll smeten i en grund form (ca 20 cm i diameter) som smörats och mjölats. Hacka pistaschnötterna grovt, bryt valnötterna i mindre bitar och skär chokladen i mindre rutor. Sprid ut nötter och chokladbitar jämnt över kakan och låt dem sjunka ner något. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Skär i skivor och servera med vispad grädde eller som den är.

Kommentarer

Pin It on Pinterest