112-kakor vid akut sötsug - Söta saker
Välj en sida

Ibland är det akut. Kaksuget, alltså. Man behöver en kaka på momangen, men har varken tid eller lust ställa till med värsta storbaket. I “Ni önskar – jag bakar” önskade både Silja och Ileea ett recept på så kallade “Emergency cookies”, som man kan baka när man är akut kaksugen, men bara vill ha ett par kakor till sig själv. Här är därför min version av 112-kakor, att ta till i krissituationer.

Ett tips för den pyssliga är att lägga de torra ingedienserna i en glasburk med lock och ha i skafferiet (eller ge bort till en vän som lätt hamnar i akut kakbrist) för att kunna röra ihop kakorna ännu snabbare.

  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk muscovadosocker (i brist på sådant funkar även vanligt socker)
  • en nypa salt
  • 1 äggula
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk grovhackad choklad eller chocolate chips (jag använde vita chocolate chips i just de här kakorna)

Rör ihop smör, socker och salt och därefter äggulan. Blanda bikarbonatet i vetemjölet och rör ner. Jobba sist in chokladbitarna. Rulla till två bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7-8 minuter på 175°C.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest