Välj en sida

Å, tänk att det äntligen börjar kännas som lite vår därute, hörrni! Det är verkligen på tiden, om ni frågar mig. Och vad kan vara bättre att fira en sådan glad tilldragelse med än en ny omgång av Månadens sötsak på temat CHOKLAD? Det är verkligen också på tiden!

Månadens sötsak är (för er som just hittat hit) en bakutmaning som vi hållit på med här på Söta saker så länge någon kan minnas. Tanken är att vi som gillar att baka ska inspireras av varandra och hitta nya matbloggar att läsa och peppas av. Bra idé, eller hur?!

För att vara med gör man så här:

  1. Bakar man något på temat CHOKLAD före sista april, bloggar om det och länkar till det här inlägget.
  2. Skriver en kommentar här nedanför med länk till sitt bidrag.
  3. När månaden är slut samlar jag alla bidrag, med bilder och länkar till era recept i en enda stor inspirerande bloggpost!

Mitt bidrag denna månad är livets chokladigaste kladdbrownies. Här är receptet:

BROWNIES

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
DEKORATION

Rör ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord fyrkantig form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Ringla över rejält med kolasås och strö över daimkulor. Låt svalna och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest