Välj en sida

Att göra eget godis är det bästa pysslet, tycker jag! Ett helt galet godis från det godisgalna landet i väst är Rice krispie treats – som utgår från huvudingrediensen Rice krispies, en puffig frukostflinga som numera finns här i Sverige också. Jag gör min variant med jordnötssmör, sirap och ansenliga mängder choklad. Det tycker jag att ni också ska göra! Receptet kommer från min första bok Söta saker, och är faktiskt hur enkelt som helst att lyckas med. Så här gör man:

Rice krispie treats. Foto: Nicklas Thegerström.

RICE KRISPIE TREATS

 • 1 1/2 dl jordnötssmör
 • 1 1/2 dl ljus sirap
 • 1 dl strösocker
 • 6 dl Kellogg’s Rice Krispies
 • 200 g mjölkchoklad
 • 100 g mörk choklad

Smält samman jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Häll det därefter i en bunke och blanda ner rispuffarna – försiktigt så att de inte krossas. Bred ut smeten i en smord långpanna och platta ut till cirka två centimeters tjocklek. Smält chokladen i varsitt vattenbad. Bred mjölkchokladen över rispuffsmassan och ringla därefter den mörka chokladen i ett trevligt mönster över den. Låt svalna och stelna och skär i rutor.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recipe in English:

Rice Krispie treats

 • 3/4 cup peanut butter
 • 3/4 cup golden syrup
 • 1/2 cup granulated sugar
 • 3 cups Kellogg’s Rice Krispies
 • 1 cup milk chocolate chips
 • 172 cup dark chocolate chips

Melt peanut butter, syrup and sugar together in a large saucepan. Pour over the Rice Krispies and mix carfully, to not crush the Rice Krispies. Press into a large mold, greased with butter. Melt the chocolate chips separately and spread the milk chocolate over the Rice Crispie cake. Drizzle the dark chocolate as decoration on top of it.

Kommentarer

Pin It on Pinterest