Välj en sida

I USA finns ett helt fantastiskt godis som heter Reese’s peanut butter cups. Till påsk kommer den ljuvliga jordnötschokladen ut i en specialupplaga som små påskägg. Alldeles ljuvliga är de såklart. Tyvärr är det svårt att få tag på den här i Sverige, men sådant kan man inte hänga läpp för. Man får helt enkelt göra sina egna. Här är min variant.

  • 3 dl florsocker
  • 1 ½ dl jordnötssmör (jag använder crunchyvarianten, men slät går också bra)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 3 tsk mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 msk kokosolja
  • hackade hasselnötter till dekoration

Mixa samman florsocker, jordnötssmör och vaniljsocker till en massa. Tillsätt mjölken lite efterhand och använd så mycket som behövs för att få en slät rullbar massa (den ska vara som mandelmassa i konsistensen ungefär). Rulla till små bollar och forma till ägg. Ställ äggen på en bricka med bakplåtspapper och låt den stå i frysen i 5-10 minuter.

Hacka chokladen fint. Hetta upp kokosoljan i en kastrull. Sänk värmen och rör ner chokladen så att den smälter. Ta från värmen helt och ta ut äggen ur frysen. Doppa äggen en och en i choklad och lägg upp dem på ett galler att droppa av. Strö över hackade hasselnötter eller färgglatt strössel innan de torkat helt. Låt äggen droppa av och ställ dem sedan i kylskåpet för att stelna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest