Välj en sida
Recept på prinsessmuffins

Prinsessmuffins

Sockersöta små prinsessmuffins – ett roligt och gott alternativ till prinsesstårta!

En av mina absoluta favoriter på tårtfronten är prinsesstårtan. Jag älskar hur söt och överdriven den är och att färgsättningen – ljust grön med rosa rosor – är så himla snygg.

Häromdagen fick jag feeling och gjorde en bakelsevariant i form av små muffins eller cupcakes. Med hemlagad sylt och vaniljkräm och egengjord marsipan blev de så sjukt fina och lyxiga att jag knappt ville äta upp dem. Nej, jag skojar såklart. Jag åt fyra stycken.

prinsessmuffins

Prinsessmuffins

PRINSESSMUFFINS

MUFFINS
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
FYLLNING
MARSIPAN
  • 200 g sötmandel
  • ca 3 dl florsocker
  • En äggvita
  • grön karamellfärg
  • ev rosa karamellfärg till rosor
Prinsessmuffins

Prinsessmuffins

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner potatismjöl och vetemjölet uppblandat med bakpulvret. Häll smeten i muffinsformar (använd gärna en muffinsplåt för stadga) och grädda på 175°C i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Gör vaniljkrämen enligt receptet i länken och låt den svalna något. Fyll muffinsen med lite vaniljkräm med hjälp av en plastspruta eller sprits med fyllnadstyll. Klicka lite hallonsylt över varje muffins och därefter en sked vispad grädde. Bred ut grädden över hela ovansidan.

Gör marsipanen (eller använd köpt marsipan) genom att skålla och skala mandeln och mixa den. Blanda i lite florsocker i taget och fortsätt mixa tills degen känns trög och sammanhängande. Mixa ner äggvitan sist. Om det behövs kan man ta i lite vatten för att få massan mjukare, eller så kompenserar man med mer florsocker om den blir för lös. Färga marsipanen med grön karamellfärg (spara eventuellt lite marsipan att göra rosa rosor av). Kavla ut runda gröna plattor och täck över grädden med dem. Dekorera eventuellt med små marsipanrosor och pudra över florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest