Välj en sida

Jag älskar att det börjar bli vår ute! Den här tiden på året vill jag bara baka pastelliga gräddbakelser och hallonfluffiga cupcakes och dricka saft. De här cupcakesen behöver ingen karamellfärg – kan ni fatta att naturen blir så här underbart gräddrosa på alldeles egen hand?!

MUFFINS

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hallon (frysta eller färska)

FROSTING

  • 50 g cream cheese
  • 1/2 dl hallon
  • ca 3 dl florsocker

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser, men spara hallonen!, och häll smeten i muffinsformar. Fördela hallonen jämnt i formarna. Grädda i cirka 20 minuter på 175 grader. Mosa samman cream cheese och hallon till en jämn smet. Sikta ner florsockret och rör tills det blir en fast frosting. Spritsa eller bred över muffinsen när de svalnat och dekorera eventuellt med hallon.

Kommentarer

Pin It on Pinterest