Smördegspuffar med svarta vinbär - Söta saker
Välj en sida

Ibland får man bakpanik. Som när man lovat att bjuda på fika, men skjutit upp själva bakandet till 20 minuter innan gästerna kommer och istället ägnat tiden åt att slösurfa på hemnet. Då kan man alltid göra de här små smördegspuffarna. Dels blir de fantastiskt tjusiga och festliga och bäst av allt – de går att göra på ett kick. Man behöver knappt ens ett recept, så enkelt är det.

Ta fram önskat antal smördegsplattor (som alltid med köpt smördeg – kolla innehållsförteckningen och se till att det faktiskt är SMÖR i den) och en burk svartvinbärssylt eller annan god sylt. Klicka ut små klickar sylt på en smördegsplatta, lägg en platta till över och ta ut runda mått eller skär fyrkanter runt sylten. Nyp ihop kantarna och lägg puffarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite vatten och grädda i 5-10 minuter i 175°C.

Kommentarer

Pin It on Pinterest