Välj en sida

I morse vaknade vi med så mycket snö upp över sovrumsrutan att man inte ens kunde urskilja sopbilen som traditionsenligt beepar sig bakåt längs gatan varje onsdag. Då är det lite svårt att få till den där våriga känslan som jag hade planerat att ha vid det här laget. Egentligen älskar jag snö och vinter något alldeles förfärligt, men de senaste dagarna har jag verkligen längtat efter att inte behöva se ut som de arma barnen från Frostmofjället så fort jag går ut.

Jag har planterat tulpanlökar i kruka, fejat bort den sista julen och så har jag gjort citronkräm. Faktiskt ett hett tips om man vill skynda på våren lite, eller bara höja vinterhumöret en aning. God till, ptja, allt. Tårtor, mördegsgrottor, glass, scones – you name it. Och väldigt enkel att göra.

  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • skal från en ekologisk citron
  • 1 msk citronsaft

Blanda allt utom citronen i en kastrull och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Tillsätt citronskal och citronsaft och fortsätt vispa en stund. Ta från värmen och låt krämen svalna. Förvara på burk i kylskåp. Den håller cirka en vecka.

Kommentarer

Pin It on Pinterest