Välj en sida

Om de verkligen hjälper mot förkylning och hosta vet jag inte, men de livar sannerligen upp när man känner sig lite risig. Dessa små halstabletter är vansinnigt enkla att göra – allt man behöver är honung och någon trevlig smaksättning. Jag använde lite karamellfärg för att få mer läkerolkänsla på tabletterna, men det behöver man inte alls göra – de blir väldigt fina och gyllene i färgen om man låter bli. Som smaksättning kan man till exempel ha ett par teskedar ingefära, lite citronsaft eller varför inte båda! Formen blir lite hej och hå beroende på hur bra man är på att hälla smet med sked, men det är mest bara charmigt.

HEMMAGJORDA HALSTABLETTER

  • 2 dl flytande honung
  • smaksättning (2 tsk malen ingefära eller 1 msk citronsaft)
  • ev. karamellfärg

Koka honungen på medelhög värme – den får inte brännas – tills den når en temperatur av 175°C. Rör ner smaksättningen mot slutet av kokningen. Ta från värmen och rör eventuellt ner karamellfärgen. Skeda försiktigt upp små “pölar” på ett bakplåtspapper (se till att ha något oömt, till exempel en skärbräda, under). Låt svalna och stelna, lossa från pappret och förvara i en fin burk.

Kommentarer

Pin It on Pinterest