Välj en sida

Om man gillar choklad kommer man att svimma rakt ner i grädden av de här semlorna. En vansinnigt chokladig mörk chokladkräm som fyllning, nyvispad grädde och helt magiskt god nougatrippel över alltsammans. En perfekt bakelse för iskalla snödagar som den här, helt enkelt.

SEMMELBULLAR

CHOKLADFYLLNING

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • ca 2 dl florsocker
  • ca 3 dl vispad grädde

NOUGATTOPPING

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g mjuk nougat

Baka bullarna enligt receptet här och låt dem svalna. Skär av toppen och spara som ett lock. Gör chokladfyllningen genom att hätta upp grädden (1 dl) i en kastrull. När grädden kokar – ta kastrullen från värmen och rör raskt ner den finhackade chokladen. Ställ att svalna. Rör ner florsockret, lite i taget, tills krämen får en hanterbar krämkonsistens. Fyll semlorna med chokladkräm och klicka eller spritsa över vispad grädde. Lägg på locket. Hetta upp grädden till nougatrippeln och ta den därefter från värmen. Rör ner nougaten, delad i småbitar, till en jämn sås. Ringla över semlorna och servera.

Kommentarer

Pin It on Pinterest