Välj en sida

Äntligen knarrar snön under skorna igen och lyser upp staden till sent på kvällen. Jag älskar de här dagarna. Kalla promenader i varma kläder och tända ljus med värmande chokladsoppa när man kommer hem igen. Den här trösterika soppan kommer från min morfars mors receptsamling och är nog det himla finaste man kan ge sig själv en kall vinterdag. Receptet fanns med i min allra första bok Söta saker.

chokladsoppa

Varm chokladsoppa med vispgrädde… Bästa grejen! Foto: Nicklas Thegerström.

CHOKLADSOPPA
 • 1 liter mjölk
 • 50 g mörk choklad
 • 1/2 dl strösocker
 • 1   msk potatismjöl
 • vispgrädde till servering
 1. Värm mjölken i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i mjölken tillsammans med sockret och rör med en visp tills allt löst sig. Red av med potatismjölet, upplöst i lite mjölk, och ge soppan ett snabbt uppkok till. Vid första bubblan - ta genast kastrullen från värmen. Servera soppan med en klick vispad grädde.
Summary in English:

CHOCOLATE SOUP

This old family recipe is from my great grandmothers kitchen notebook and was featured in my first cookbook. It is perfect for cold winter days after a long walk in the snow.

 • 5 cups milk
 • 1/4 cup dark chocolate in small pieces
 • 1/4 cup granulated sugar
 • 1 tbsp potatoe- or corn starch (plus 1 tbsp milk for dissolving it)
 • whipped cream for serving

Heat the milk in a saucepan and add the chocolate and sugar while stirring. Let the chocolate melt and blend with the milk and then remove pan from heat. Dissolve the starch in a tablespoon of milk and then whisk it gently into the soup. Heat again and remove from heat as soon as the first bubble shows. Serve with whipped cream.

Kommentarer

Pin It on Pinterest