Välj en sida

Julbord

Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag gillar julbord. Vårt varieras friskt från år till år, men några favoriter återkommer alltid. Här är några söta och juliga saker jag inte kan vara utan.

PÅ MITT JULBORD

Farmor Annas oslagbara julgröt

Det här grötreceptet kommer från min mammas farmor Anna, som bidragit med så mycket gott genom åren att jag nästan blir rörd när jag tänker på det. Det finns ingen risgrynsgröt som slår denna – jag lovar!

Ris a la Malta

Av överbliven julgröt (eller nylagad eftersom det sällan blir någon över) gör man givetvis julens godaste efterrätt – Ris a la Malta. Serveras med apelsinbitar eller hemlagad saftsås för ännu sötare finish.

Vörtbröd

Jag gör det här vörtbrödet utan vört, vilket kanske låter konstigt, men det är det inte. Prova själv och bli överlycklig!

Tranbärsmarmelad med vit choklad

Helt underbar som söt topping på en grov brödskiva med massor av ädelostkräm! (foto: Josefin Casteryd)

Söt rödkål med fikon

Alltså den här är bara bäst! Jag går och småäter av den när ingen ser hela julen.

Hemmagjord senap

Att göra hemlagad senap är lika trevligt under tiden den blir till som när den är klar. Förutom att den är helt magisk på julbordet så blir den en superfin och uppskattad gå-bort-present till någon som inte hunnit göra egen.

Sirapsäpplen

Sirapsdränkta äpplen är fantastiskt vackra på julbordet och en perfekt efterrätt efter efterrätten (jo, så får man göra på julen) när man fått nog av det allra sötaste.

–Summary in English: Some of my favourite sweet things to put on the Christmas table.

Kommentarer

Pin It on Pinterest