Välj en sida

I dag har jag gjort apelsinfudge. Jag älskar den här sista helgen före jul. I år är den helt ostressig, för en gångs skull, och det som återstår är lite paketinslagning och kanske en omgång pepparkakor och någon godissort till. Bara trevliga och mysiga saker, med andra ord, som med fördel utförs med en kopp glögg i handen och skrapig julmusik på radion. Och så går allting ännu lite lättare när det finns apelsinfudge. Den här sorten är superenkel att lyckas med och smakar nästan exakt som romerska bågar.

Apelsinfudge

Apelsinfudge.

Apelsinfudge

 • 4 dl minimarshmallows
 • 50 g smör
 • 1 dl grädde
 • 1 dl strösocker
 • skalet av en apelsin
 • 150 g hackad mjölkchoklad

Blanda marshmallows, smör, grädde och socker i en kastrull och värm försiktigt under omrörning. När allt smält samman, ta kastrullen från värmen och rör ner det finrivna apelsinskalet och chokladen. Rör tills smeten är jämn och blank och häll ut i en form klädd med bakplåtspapper (jag använder en form på cirka 10 x 20 cm). Ställ i kylen i några timmar – gärna över natten – att stelna helt. Skär i rutor.

Recipe in English:

ORANGE CHOCOLATE FUDGE

 • 2 cups mini marshmallows
 • 1/4 cup butter
 • 1/2 cup cream
 • 1/2 cup granulated sugar
 • zest from one orange
 • 1 cup chopped milk chocolate

Melt marshmallows together with butter, cream and sugar in a large saucepan. Stir constantly. Remove from heat and stir in orange zest and chopped chocolate. Stir until the mixture is even and shiny and pour into a mold covered with baking parchment (I’m using a 4′ by 8′ size mold). Let sit in refrigerator for a few hours, preferably over night, and cut into cubes.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest